image

„20 év – 20 tárgy a tőkepiacról” árverés az Equilor Befektetési Zrt. szervezésében – 2010. május 13.

Az Equilor Befektetési Zrt. 2010-ben ünnepelte alapítása 20-ik évfordulóját. A társaság Rotter és Társai Rt. néven jött létre 1990. május 7-én, és alapítóként részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalakulásában. 1991-től Confides néven működött, 1995-től viseli az Equilor elnevezést.

Ezt a kerek évfordulót szerette volna a társaság méltóképpen megünnepelni, és ez alkalomból valamit ajándékozni a következő szakember generációnak, amelynek tagjai a jövőben alakítják majd a magyar gazdasági életet és tőkepiacot.

 „20 év – 20 tárgy a tőkepiacrólmottóval 2010. május 13-án jótékonysági aukciót rendezett az Equilor, amelynek bevételét a Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék Alapítványának adományozta. A befolyt összegből a hazai tőkepiacról szóló Tudományos Diákköri munkákat díjazza az Alapítvány illetve a FinLab elnevezésű „egyetemi trading room” létrehozásának finanszírozásához is hozzájárult.

Az Equilor felkérésére a Budapesti Értéktőzsde, a Budapesti Árutőzsde valamint a Központi Elszámolóház és Értéktár korábbi és jelenlegi vezetői ajánlottak fel olyan becses tárgyakat az aukcióra, amelyek a tőkepiac, a tőzsdei élet valamely emlékezetes momentumához kapcsolódtak. A felajánlók között szerepeltek többek között: Dr. Bokros Lajos, aki 1990-től 1995-ig volt a BÉT elnöke,  Dr. Járai Zsigmond aki 1996-1998-ig elnökként állt a BÉT élén valamint Dr. Hardy Ilona, aki 1990-1992-ig volt a BÉT ügyvezető igazgatója. Az este legnagyobb licitharca éppen Dr. Hardy Ilona három tárgyból álló felajánlásáért folyt, amelynek részét képezte egy levél a néhai miniszterelnök, Antall József eredeti aláírásával, amelyet a BÉT megalakulása alkalmából küldött. Végül nagy küzdelmet követően a tárgycsoportot 3.200.000 forintnál ütötték le. A többi tétellel együtt összesen, a szervezők minden reményét felülmúlva 7.162.000 forint gyűlt össze a jótékonysági árverésen, amelyet a Corvinus Egyetem Alapítványa kapott.

Árverési tételek

Tartós befektetési számla

Nyisson TBSZ számlát és takarítsa meg adójának 100%-át! 5 éves időszakot követően nyereségének teljes adóját megspórolhatja.

Részletek

Primus befektetési alap

Az Equilor Alapkezelő egyik legsikere-sebb terméke, melynek célja, hogy a legjobban teljesítő magyar alapokból állítson össze egy sikeres portfóliót. 2014-es hozama:  5,33%

Részletek

Tartós befektetési számla

Nyisson TBSZ számlát és takarítsa meg adójának 100%-át! 5 éves időszakot követően nyereségének teljes adóját megspórolhatja.

Részletek

minden egy helyen, minden egy kézben !

5/24 órás kereskedés több, mint 160 devizapár több, mint 30.000 részvény Árupiaci termékek, Indexek, kötvények

Részletek